La Tienda de Luis - 5 program

  En samlings-DVD med fem program som kan användas utan större förkunskaper i spanska. Programmen utspelar sig i den lilla staden Oviedo i Asturias i norra Spanien och visar på ett levande sätt händelser i och omkring Luis butik. Serien tar på ett humoristiskt sätt upp Luis som ska starta en butik men han vet inte vad han vill sälja i butiken.

  Program 1 - La nueva ayudante
  Luis har just öppnat sin butik för första gången och letar efter en assistent som kan hjälpa honom när han träffar några ungdomar. Han får ett telefonsamtal från sin släkting, tant Tía María som vill besöka honom. Luis frågar ungdomarna om de kan hämta tant Tía María vid stationen och trots att de får fel information lyckas de hitta henne. När hon kommer till butiken bestämmer hon sig för att bli Luis assistent. I programmet får vi också träffa några av ungdomarna och deras familjer.

  Program 2 - Yo soy el jefe
  Luis och María diskuterar så mycket om saker och ting att de skrämmer bort kunderna. När Luis går omkring i staden Oviedo för att göra reklam för sin affär så bestämmer han sig för att köpa en uniform åt sig och Tía María. När han kommer tillbaka till butiken har Tía María packat sina väskor och ska resa hem men Luis vill att hon ska stanna. Nu är det stora problemet att de själva är så fina i sina uniformer men butiken ser inte lika fin ut. Tía María vill ändra i butiken men det vill inte Luis.   Program 3 - Una tienda más elegante
  Luis och Tía María har sina fina uniformer men är fortfarande osams om hur butiken ska se ut. Luis går runt i staden tillsammans med några av ungdomarna för att bestämma sig för vilken sorts butik han vill ha. Under tiden gör Tía María och några av ungdomarna om i butiken. Vi får följa med Luis och ungdomarna till olika affärer. I djuraffären berättar de om sina husdjur. Vi får också veta hur det ser ut inne i ungdomarnas hus. När Luis kommer tillbaka till butiken tycker han om de nya färgerna men han vet fortfarande inte vilken sorts butik han vill ha.

  Program 4 - Quiero ir de excursión
  Luis butik är nu en resebyrå. Ungdomarna vill ha en utflyktsdag. Luis tar en grupp ungdomar till bergen och till historiska platser medan Tía María tar en annan grupp till stranden. Vi får också en tur runt i staden Oviedo och vi får veta mer om länder runt om i världen där det talas spanska.  Program 5 - La fiesta

  Luis tycker att det var för arbetsamt att sköta en resebyrå så istället har han nu ett café. Luis lagar maten och Tía María sköter serveringen och kassan. Naturligtvis är Luis inte bra på att laga mat så Tía María måste lära honom. Det är Tía María födelsedag och Luis och ungdomarna använder Luis nya matkunskaper till att baka en tårta och ställa till med kalas för henne. Detta händer samtidigt som det är fiesta i staden Orviedo.

  La Tienda de Luis - 5 program
  Filmfakta
  • Ämne : Moderna Språk
  • Målgrupp : Högstadiet
  • Ålder : Från 13 år (H, Gy)
  • Speltid : 5 x 13 minuter
  • Språk : Spanskt tal + spansk text
  • Produktionsår : 2004
  • Land : Storbritannien
  • Pris : 990 kr
  • Leverantör : Kunskapsmedia
  • Produktion : Channel 4 Learning, England
  Artikelnummer: KM1020